به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد، محمود باقری با حضور در شبکه استانی دنا ، عملکرد این اداره کل در یک سال گذشته را در بخش های ، صنایع دستی و گردشگری برای مردم استان تشریح کرد.
باقری با اشاره به فعالیت هنرمندان صنایع دستی در کهگیلویه وبویر احمد ابراز داشت :صنايع دستي اين استان تحت تاثير اقليم و آبو هواي خاص کهگيلويه و بوير احمد قرار گرفته است.
وي ادامه داد: زندگي ايلي و عشايري به ويژه در روستاها و مناطق دور دست اين استان را به يکي از معدود استانهايي تبديل کرده که باورها و عقايد و سنن فراموش نشدني خود را همچنان پاس ميدارند.
باقری نیز از اعطای 350 میلیون تومان تسهیلات به کارگاههای تولیدی صنایعدستی این استان خبر در این برنامه داد.
وی گفت: همانگونه که میدانیم صنایعدستی ریشههای عمیق و استوار در فرهنگ غنی و باورهای ملی مذهبی مردم مناطق مختلف داشته است.
باقری با اشاره به ترویج صنایعدستی و کمک به تولید ملی در استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: با مشارکت بانکها و موسسات مالی تلاش داریم رونق صنایعدستی را شتاب دهیم.
وی از تصویب یک میلیارد و 270 میلیون تومان تسهیلات مشاغل خانگی در کارگروه اشتغال استان خبر داد و گفت: همه هنرمندان در این عرصه آماده معرفی به بانکهای عامل هستند.
باقری همچنین از پرداخت 260 میلیون تومان تسهیلات به شرکتهای پشتیبان و تعاونی از طریق صندوق مهر امام رضا خبر داد.
وی خاطرنشان کرد: صنایعدستی نشاندهنده ویژگیها و میراث هنری و سنتی مردم هر منطقه است که تمام یا قسمتی از مراحل تولید آن با دست انجام میشود و به تعبیر دقیقتر جزیی از فرهنگ ملی کشور و یادگار ارزشمندی از نیاکان ماست.
باقری با بیان اینکه گلیم، جاجیم، گچمه، قالی، چادر (بهون) و لباسهای محلی مهمترین دستبافتههای استان هستند، تصریح کرد: در زمینه صنایعدستی استان بین 30 تا 35 هزار نفر مشغول به کار و فعالیت هستند که چهار هزار نفر از این تعداد را توانستیم شناسنامهدار کنیم.
این مسئول به ظرفیتهای صنایعدستی در این استان اشاره کرد و گفت: کهگیلویه و بویراحمد یکی از استانهای پیشرو در تولید صنایعدستی است که نیاز به حمایت مسئولان دارد.
وی خاطرنشان کرد: برنامههای ما شناسایی و آموزش به بافندگان و علاقهمندان به صنایعدستی است و اینکه به بافندگان آموزش داده شود که تولیدات صادراتی برای استان داشته باشند.
انتهای پیام/